OM HYPNOSE

― Et verktøy for samarbeid mellom det bevisste & ubevisste ―

Hypnose kan føles som en dypere guidet meditasjon, hvor du fortsatt vil være helt bevisst og tilstede. En sertifisert hypnoterapeut vil guide deg ved bruk av ulike virkemidler som kan forsterke det du ønsker deg mer av og påvirke deg til å minske det du ikke ønsker å ha i livet ditt.

LITT INFO OM HYPNOSE
Hypnose foregår i en dyp avslappet tilstand, hvor ditt ubevisste sinn åpner seg opp for å lytte. Hypnose handler mye om språk, og det er viktig at hypnoterapeuten lager et personlig script tilpasset hver enkelt person. Det er fordi språket skal kunne tilpasses hver enkelt persons verdier, troer og overbevisninger. Det brukes ulike virkemidler som suggesjoner og metaforer, så du kan ta med sinnet ditt på en slags indre reise. Underbevisstheten forstår ikke konkret språk, men kommuniserer i bilder. Derfor bruker jeg visuelle bilder og metaforer i mine hypnoser. Heldigvis for meg, så er jeg en veldig visuell person, så bilder og metaforer kommer veldig naturlig for meg.

HYPNOSE & TANKENS KRAFT
Hypnose kan brukes for å få det bevisste og ubevisste sinn til å samarbeide. Det er ikke alltid disse to spiller på samme lag, og da kan det være gunstig å få til et samarbeid. Det underbevisstheten vår tiltrekkes av det forutsigbare, fordi det føles trygt. Uansett om det er positivt for deg eller ikke. Gjennom årene kan man derfor utvikle en del uhensiktsmessige tanker- og handlingsmønstre, som ikke er gunstig i dag. Jeg hadde med meg mange av disse etter min oppvekst, og måtte jobbe mye for å ta innover meg alle disse negative påvirkningene jeg hadde vært utsatt for. Som hadde skapt så utrolig mange triste og egentlig usanne overbevisninger om meg selv. Overbevisninger som at jeg ikke var bra nok. At jeg var annerledes, fordi uansett hvordan jeg prøvde å være, så passet jeg ikke inn. Jeg trodde jeg måtte tilpasse meg alle, og gjøre meg minst mulig. Jeg skjulte alle egne følelser og tanker, fordi jeg ikke ville bli oppfattet som vanskelig. Jeg lot mange tråkke over meg, fordi jeg ikke følte egen verdi. Dette var selvfølgelig ingen god måte å leve på, så det kom til et punkt hvor jeg måtte endre overbevisningene mine og mine handlinger. Det er i slike tilfeller jeg synes hypnose er så herlig! For hypnose kan hjelpe deg med tankens kraft. Hjelpe deg med endringer og med forslag om hvordan man kan tenke og handle istedet for hvordan du gjør det nå. Hypnose kan gi hjernen din “nye forslag” til måter å tenke og føle på, og kan brukes til å forsterke de sidene og følelsene som du synes er bra. Hypnose kan jobbe sammen med tankens kraft for å oppnå de ønskene du har. Jo mer motivert du er for endring, desto større sannsynlighet er det for at du tar til deg hypnosens effekt.

HYPNOSE & MOTIVASJON
Det som er viktig å være ærlig om, er at motivasjonen din har mye å si for hvor mye hypnose påvirker deg. Hvis du f.eks ønsker å bli godterifri, så bør du være høyt motivert. Det vil enklere åpne sinnet ditt for å ta imot endringene. Mens hvis en del av deg egentlig ikke ønsker å gi slipp på godterikosen, så vil kanskje ikke motivasjonen være sterk nok. Da mister også hypnosen sin virkningskraft, fordi sinnet ditt vil avvise hypnosens innhold. Da må man jobbe med motivasjonen først og finne ut hva som holder igjen motivasjonen, så man kan få med en sterk motivasjon på laget. Sammen med sterk motivasjon kan hypnose ha stor effekt.

HYPNOSE KAN HA VIRKNING UTEN Å VÆRE PERSONLIG TILPASSET
Etter min mening og erfaring kan en hypnose alltid ha en eller annen effekt, selv når vi ikke merker det bevisst. Finner du en hypnose fra en person du liker å lytte til, så kan du absolutt få utbytte av en hypnose – selv om den ikke er tilpasset deg. Det finnes mange temaer der ute, så det er bare å velge det som passer for deg. I tillegg vil store deler av hypnosen inneholde virkemidler for avslapning og indre ro, og hvem har vel ikke godt av det? Bare en påminnelse om å puste dypt og slappe av kan gi god helse i seg selv. Så jeg anbefaler absolutt å lytte til hypnoser, selv om de ikke er personlig tilpasset akkurat deg. Når det kommer til mine egne offentlige hypnoser på YouTube, så er de ganske så tilpasset de fleste. Store deler av dem (uansett tema) inneholder virkemidler for å styrke selvfølelse, finne din indre kraft, føle deg sterkere og friere, føle deg balansert og jordet, føle deg avslappet og oppleve dypere pust. Nettopp fordi jeg ønsker å fylle på med best mulig utbytte.

ØNSKER DU Å PRØVE EN AV MINE HYPNOSER?